Broj zaraženih blizu 300: Turska uvela nove mere

Turska je uvela nove mere kojima se ograničava radno vreme prehrambenih prodavnica, broj kupaca koji mogu biti u prodavnicama i broj putnika u javnom prevozu.

Izvor: B92

Utorak, 24.03.2020.

10:45

Broj zaraženih blizu 300: Turska uvela nove mere
Ilustracija: Getty images/ Justin Sullivan

Prema novim odlukama prehrambene prodavnice i supermarketi biće otvoreni od devet ujutru do devet uveče.

Broj kupaca u prodavnicama biće ograničen, pa će tako samo jedna osoba moći da bude u deset kvadratnih metara objekta. Gradski i međugradski autobusi neće smeti da prevoze više od pedest odsto maksimalnog broja putnika. U Turskoj su već zatvorene škole i kafići, zabranjene su kolektivne molitve, odložene su utakmice i obustavljeni letovi za mnoge države. Ministar zdravlja je izjavio da je broj novozaraženih korona virusom u Turskoj 293 i da je sada u ovoj zemlji ukupno 1.529 osoba obolelo, kao i da je više od 24.000 ljudi testirano na ovaj virus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

21 h

Podeli: