"Grčka je obavezna da štiti, a Brisel da se probudi"

Mađarski ministar inostranih poslova Peter Sijarto rekao je da je Grčka obavezna da štiti granicu EU, a Brisel je pozvao na buđenje.

Izvor: B92

Sreda, 04.03.2020.

15:47

EPA-EFE/TOMS KALNINS ↑ collapse

Grčka je obavezna da štiti spoljnu, šengensku granicu Evropske unije, a Briselu je vreme da se probudi i da obezbedi sigurnost Evropljana, umesto što sprovodi licemernu i opasnu imigracionu politiku, izjavio je danas mađarski ministar inostranih poslova Peter Sijarto.

On je istakao da će Mađarska biti sposobna da zaštiti svoju južnu granicu, čak i u slučaju da migrantski talas krene preko Zapadnog Balkana.

"Nećemo nikome dozvoliti da uđe nelegalno i nećemo popustiti ni pod kakvim pritiskom", rekao je sijarto, prenosi MTI.

Dodao je da je mesecima bilo jasno da Turska, u kojoj je smešteno oko 4 miliona migranata ima dve opcije: ili da im pomogne da se vrate u svoje domovine ili da otovri granice ka Evropi.

Sijarto je ocenio da treba da budu stvoreni uslova da se izbeglice vrate kućama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Podeli: