"Đukanović je krio Ratka Mladića i davao oružje srpskoj vojsci u Srebrenici"

Bivši potpredsednik Vlade Srbije Nebojša Čović kaže da je crnogorski predsednik Milo Đukanović davao oružje i gorivo srpskoj vojsci u Srebrenici.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 23.02.2020.

16:25

EPA/ MALTON DIBRA

Čović je dodao da je Đukanović krio generala Ratka Mladića u Crnoj Gori.

Čović je za ironično prokomentarisao da je Đukanović to "zaboravio" i "odjednom se prosvetlio", pa sada tvrdi da se u Srebrenici dogodio "genocid".

"Milo Đukanović se odjednom prosvetlio kada je reč o Srebrenici i s toga ga treba podsetiti da je on taj koji je davao i gorivo i oružje. Zaboravio je da je krio Mladića na prostoru Crne Gore, a danas, kako kaže, nema dilemu da se tamo dogodio genocid", rekao je Čović.

On je upitao Đukanovića da li ima dilemu kakvo mu je trenutno stanje u Crnoj Gori i da je 2006. godine, kada je došlo do odvajanja Srbije i Crne Gore, kako je naveo, dug zemlje na čijem je čelu bio oko 700 miliona evra, a BDP 1,8 milijardi evra, dok je sada dug 3,8 milijardi evra i BDP 4,6 milijardi evra.

"Pitam ga zašto ne priča malo o aferi "koverat" i najnovijem izvještaju u vezi sa pristupanjem Crne Gore EU, gde su taksativno navedene sve primedbe, među kojima je i ona koja se odnosi na Zakon o slobodi veroispovesti, jer tamošnje vlasti nisu ni Evropsku komisiju uspele da ubede zašto su doneli taj zakon", naveo je Čović.

On je rekao da Đukanović krije te stvari, beži od unutrašnjih problema, afera, kriminala i korupcije, nepostojanja vladavine prava...

"Sve to Đukanović mora da krije pa se sada odjednom prosvetlio i u vezi sa Srebrenicom, i u vezi Dubrovnika, i pisma patrijarhu Pavlu iz 1993. godine. Zato mu je sada jedini izlaz spinovanje, zamena teza, priča o malignom uticaju Rusije, mešanju Srbije u unutrašnje stvari u Crnoj Gori...A šta su njegove izjave nego mešanje u unutrašnje stvari BiH", upitao je Čović.

Prema njegovim rečima, Đukanović samo želi da se predstavi međunarodnom faktoru kao neko ko je još potreban i zato pokušava da napravi ambijent da su Srbi i Srbija krivi za sve.

Čović je ocenio da sve ove stvari i afere sa kojima se Đukanović susreće, nije proizveo Beograd niti Srbija, već on sam i njegova partija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: