Istraga o padu aviona: Predstavnici SAD, Kanade i Francuske putuju u Teheran

Predstavnici SAD, Kanade i Francuske doputovaće u Teheran gde će prisustvovati sastancima iranskog tima koji sprovodi istragu o padu ukrajinskog aviona.

Izvor: B92

Petak, 10.01.2020.

13:11

Istraga o padu aviona: Predstavnici SAD, Kanade i Francuske putuju u Teheran
Ilustracija: Deposiphotos/gustavofrazao

Francuska agencija za istraživanje avionskih nesreća BEA je prethodno objavila da je dobila poziv od Irana da se pridruži istrazi.

Američki zvaničnici su naveli da je "vrlo verovatno" da je iranska protivavionska raketa greškom oborila avion, usmrtivši svih 176 putnika i članova posade.

Avion je oboren samo nekoliko sati nakon što je Iran izveo balistički raketni napad na iračke vojne baze u kojima su smeštene američke trupe, usred sukoba sa Vašingtonom zbog napada američkog drona u kojem je ubijen iranski general Revolucionarne garde Kasim Sulejmani.

Iran je pozvao SAD da sačekaju rezultate istrage o padu ukrajinskog putničkog aviona u Teheranu i odbacio kao velike laži optužbe američkih zvaničnika da su avion oborili iranski projektili, izjavio je portparol iranske vlade.

"Niko neće preuzeti odgovornost za tako veliku laž jednom kada se dokaže da je ta tvrdnja bila prevara", poručio je portparol vlade Ali Rabiei u saopštenju koji je prenela državna televizija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

21 h

Podeli: