Vazdušni napad na proiranske snage u Siriji, ima mrtvih

Neidentifikovani avioni pogodili su jutros položaje proiranskih snaga u Siriji, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.

Izvor: Beta, Tanjug

Petak, 10.01.2020.

07:41

Vazdušni napad na proiranske snage u Siriji, ima mrtvih
Ilustracija: EPA-EFE/AHMED MARDNLI

Najmanje osam boraca proiranske paravojne formacije Hašd al-Šabi ubijeno je na istoku Sirije, saopštila je Opservatorija.

Kako se navodi, meta napada bili su položaji koji pripadaju proiranskim milicijama u oblasti Boukamal kod granice sa Irakom.

Organizacija, čije je sedište u Velikoj Britaniji i koja dokumentuje rat u Siriji putem mreže aktivista na terenu, saopštila je da su avioni pogodili, između ostalih ciljeva, skladišta oružja i vozila koja pripadaju milicijama.

Prijavljeno je nekoliko eksplozija u pograničnom području, ali je nepoznato čiji avioni su izvršili napad, prenosi AP.

"Neidentifikovani avion gađao je vozila i skladišta oružja u regionu Bukamal, što je prouzrokovalo veliku eksploziju", rekao je direktor Opservatorije Rami Abdel Rahman.

On je dodao da je najmanje osam pripadnika formacije Hašd al-Šabi ubijeno.

Od sirijskih zvaničnika nije bilo komentara na ove informacije.

Napad se dogodio usled tenzija u tom regionu izmedu SAD-a i Irana posle vazdušnih udara na pripadnike iračke milicije podržane od Irana u kojima je poginuo iranski komandant Kasem Sulejmani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: