Šta se sada dešava na granici Turske i Sirije VIDEO

Mediji su u ponedeljak uveče javili da je turska avijacija napala bazu kurdskih Sirijskih demokratskih snaga u sirijskoj provinciji Hasaka.

Izvor: B92

Utorak, 08.10.2019.

11:05

Šta se sada dešava na granici Turske i Sirije VIDEO
Foto: Tanjug/AP/Lefteris Pitarakis

Međutim, Ankara je indirektno demantovala te navode.

Sve pripreme za moguću vojnu operaciju na severoistoku Sirije su završene, saopštilo je tursko Ministarstvo odbrane.

"Uspostavljanje zone bezbednosti je ključno da bi bili uspostavljeni mir i stabilnost u regionu i da bi Sirijci mirno živeli", navodi se na nalogu Ministarstva na Tviteru, prenosi Rojters.

Na društvenim mrežama objavljene su i fotografije turskih kopnenih snaga koje se koncentrišu u blizini granice sa Sirijom, a oglasila se i Bela kuća, koja tvrdi da Turska nije započela najavljenu ofanzivu na Siriju.

„Za sada ne vidimo da je ova operacija u toku“, izjavio je visoki predstavnik američke administracije.

Tas je sinoć preneo da je meta napada bio komandni centar kurdske grupe koja podržava antivladinu organizaciju Sirijske demokratske snage u gradu Al Malikijah.

"Raša tudej" uživo prati dešavanja na južnoj granici Turske sa Sirijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

23 h

Podeli: