Četiri organizacije izašle iz Građanskog fronta

Građanski front saopštio je da deo te asocijacije nisu više četiri organizacije.

Izvor: Beta
Podeli

Kako su naveli, reč je o organizacijama "Samo lokalno" iz Bečeja, "Lokalna alternativa" iz Vrbasa, "Jasno i glasno" iz Požarevca i "Samo jako" iz Mladenovca.

"Uprkos tome što se naše strategije političkog delovanja razlikuju, verujemo da delimo zajedničku viziju slobodne, demokratske Srbije u kojoj se poštuju ljudska, politička i socio-ekonomska prava građana, i stoga ostajemo otvoreni za saradnju po konkretnim pitanjima", naveli su iz Građanskog fronta.

Kako se dodaje, ta asocijacija će nastaviti izgradnju unutrašnje strukture koja treba da "omogući snažnu nacionalnu organizaciju, kojom će se, sa jedne strane, očuvati autonomija lokalnih pokreta i gajiti njihove specifičnosti zbog kojih i jesu prepoznatljivi i autentični u svojim gradovima, a sa druge strane, ponuditi zajednički programski okvir i efikasan model političkog delovanja".

"Nemamo sumnje da su ideje solidarnosti, jednakosti, socijalne sigurnosti i tolerancije ono što treba da nas okupi u Frontu za smenu autoritarne vlasti, za demokratizaciju društva, za očuvanje javnih i prirodnih dobara, i pre svega u borbi protiv vladajuće politike siromaštva", navodi se u saopštenju.

strana 1 od 122 idi na stranu