Porodična šetnja uoči Parade ponosa u Sarajevu: "Podrška biološkom opstanku" FOTO/VIDEO

Prva Parada ponosa u Bosni i Hercegovini zakazana je za nedelju. Dan uoči Parade u Sarajevu održava se Dan tradicionalne porodice.

Izvor: B92, Klix.ba, Avaz.ba

Subota, 07.09.2019.

14:16

Porodična šetnja uoči Parade ponosa u Sarajevu:
Ilustracija: Getty images/ Sean Gallup

Građani koji se bore za tradicionalne vrednosti okupili su se u centru Sarajeva, a šetnja je planirana od Večne vatre do Trga BiH.

Na skupu pod nazivom "Dan tradicionalne porodice" okupio se veoma mali broj građana. Nekoliko minuta pre početka šetnje, ispred Večne vatre, okupilo se manje od stotinu osoba, piše portal Kliks.

"Zna se šta je ključ, a šta brava", Zašto se ne poštuje volja većine", "Podrška biološkom opstanku", "Porodica je kompas koji nas vodi. Ona nas inspirise da dosegnemo velike visine i teši kada povremeno padnemo", neki su od natpisa na transparentima koje su doneli učesnici ove šetnje.

Kako prenosi portal Avaz, okupilo se više novinara nego građana.

"Upravo ovom šetnjom želimo ukazati na važnost naših tradicionalnih porodica koje su nam bile snaga i utočište u najtežim trenucima. Ne branimo nikome da živi na način na koji je izabrao svesni da ćemo svi odgovarati za svoje izbore. Istovremeno, nikada nećemo dopustiti da se nama nameće način života i običaji strani našem narodu i našoj zemlji. Crvena linija se ne smije preći" , poručili su ranije organizatori.

Na skupu su organizatori delili roze i plave balone, a očekuje se da okupljeni krenu u šetnju kroz Sarajevo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: