Stejt department saopštio: Pompeo Vučiću rekao "uzajamno priznanje"

Vašington -- Državni sekretar SAD Majk Pompeo je tokom susreta s predsednikom Srbije ohrabrio Srbiju da se fokusira na svoj strateški cilj, članstvo u EU.

Izvor: Tanjug
Podeli
Mark Wilson/Staff/Getty images
Mark Wilson/Staff/Getty images

Takođe, kako stoji u saopštenju Stejt departmenta, Pompeo je rekao i da Srbija treba da se fokusira na to da obnovi dijalog s Prištinom, saopštio je Stejt department.

Pompeo i Vučić su razgovarali o zajedničkoj viziji stabilnog, bezbednog i prospreritetnog Zapadnog Balkana, kao i o nastavku američke podrške Srbiji na putu ka Evropskoj uniji.

Vučić za TV Prvu: Status kvo je nemoguć, kad jedna puška opali...

"Državni sekretar Pompeo je ohrabrio Srbiju da se fokusira na postizanje tog streteškog cilja ubrzanjem reformi, kao i da obnovi pregovore sa Kosovom o postizanju sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa koji vodi uzajamnom priznavanju", navodi se u saopštenju Stejt departmenta.

Pompeo je ponovio da obe strane treba da izbegavaju provokacije koje ometaju proces normalizacije i da se angažuju u duhu kompromisa i fleksibilnosti koji su neophodni da bi se postigao dogovor i iskoristili potencijali obe zemlje.

Pompeo je istakao i dobre odnose SAD i Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 518 idi na stranu