U sukubima u Jemenu stradalo 40 ljudi, među njima brojni civili

U sukobima između jemenskih snaga bezednosti i separatista u Adenu od četvrtka je stradalo 40 ljudi i 260 je povređeno

Izvor: B92

Nedelja, 11.08.2019.

16:36

U sukubima u Jemenu stradalo 40 ljudi, među njima brojni civili
Ilustracija: EPA-EFE/Najeeb Almahoobi

Među poginulima su i brojni civili, saopštila je danas Kancelarija UN za humanitarna pitanja. "Bolno je konstatovati da tokom Kurban-bajrama, porodice oplakuju smrt svojih bližnjih umesto da slave praznik u miru i skladu", izjavila je koordinatorka UN Liz Grande i dodala da je prema prvim informacijama poginulo 40 i povređeno 260 ljudi.

Organizacija "Lekari bez granica" koja vodi bolnicu u Adenu, ranije je navela da je hospitalizovano 119 osoba za 24 sata.

Koalicija koju predvodi Saudijska Arabija koja vojno interveniše u Jemenu saopštila je danas da je gađala položaj koji predstavlja "pretnju" vladi u Jemenu gde su separatisti zauzeli predsedničku palatu i tri kasarne na jugu zemlje.

Situacija u Jemenu je haotična jer pored separatista, vlada, koju podržava arapska koalicija, ratuje od 2015. protiv šiitskih pobunjenika iz pokreta Huti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

19 h

Podeli: