Uhapšen i načelnik, u pritvoru skoro celo Odeljenje za vanredne situacije u Vranju

Većina službenika Odeljenja MUP za vanredne situacije u Vranju uhapšena je i pritvorena do 30 dana zbog sumnje da su uzimali mito od jedne privatne firme.

Izvor: Beta
Podeli
Ilustracija: Deposit photos/kelpfish
Ilustracija: Deposit photos/kelpfish

Pročitajte još:

Akcija policije i BIA-e: Uhapšena tri pripadnika Sektora za vanredne situacije

To je saopštilo u sredu Više javno tužilaštvo u Nišu.

Od ukupno šestoro zaposlenih u Odeljenju za vanredne situacije u Vranju, uhapšeno je četvoro, uključujući oba rukovodioca.

Pored načelnika vranjskog Odeljenja za vanredne situacije V.T. koji je zbog nedostupnosti poslednji uhapšen, i kome je danas određen pritvor do 30 dana, pod istom optužbom su nekoliko dana ranije uhapšeni šef tog odeljenja S.I. i inspektori tog odeljenja D.J. i M. M. kojima je pritvor do 30 dana određen 25. jula.

Po saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Nišu, svi oni su osumnjičeni da su, prilikom redovnih kontrola ispunjenosti protivpožarnih uslova, većem broju privrednih subjekata u Vranju predlagali da za izradu protivpožarnih elaborata angažuju preduzeće "Ataraksija" iz Vranja, sa čijim su odgovornim licem imali prethodni dogovor o tome.

Nakon izrade takvih elaborata i njihove verifikacije od strane vranjskog Odeljenja za vanredne situacije, odgovorno lice iz preduzeća "Ataraksija" je osumnjičeno da je inspektorima Odeljenja za vanredne situacije isplaćivalo pojedinačno iznose od 200 do 400 evra po predmetu izvršene kontrole.

Osumnjičeni zaposleni u vranjskom Odeljenju za vanredne situacije uhapšeni su na osnovu istrage koju je sprovelo Posebno odeljenje Višeg javnog tužilaštva u Nišu za suzbijanje korupcije, pripadnika Odseka Policijske uprave u Nišu za borbu protiv korupcije, Sektora MUP-a Srbije za unutrašnju kontrolu i Bezbednosno informativne agencije.

strana 1 od 100 idi na stranu