"Morina treba da bude oslobođen, žalosno je da se ovo desilo"

Vicepremijer Severne Makedonije Bujar Osmani izjavio je da se "lično agažovan od prvog dana" kako bi bio oslobođen bivši pripadnik OVK Tomor Morina

Izvor: B92

Utorak, 30.07.2019.

18:40

Foto: GettyImages/Kael Alford

Kako je prenela agencija Makfaks, Osmani, koji je član albanske partije DUI, od Ministarstva pravde Severne Makedonije je zatražio da ne dozvoli da Morina bude izručen Srbiji i istakao da je sudu podneo zahrtev da poseti bivšeg pripadnika UČK koji se nalazi u ekstradicionom pritvoru.

"Morina treba da bude oslobođen. Žalosno je da se ovo desilo, jer to utuče na naše odnose sa Kosovom. Zahtev Srbije se odnosi na ekstradiciju srpskog građanina, a mi ih priznajemo kao građane Kosova", rekao je vicepremijer Severne Makedonije za evropska pitanja.

Tomora Morinu je prošle sedmice policija Severne Makedonije uhapsila na graničnom prelazi sa Kosovom "Blace" po poternici Srbije koji je objavio Interpol i od četvrtka, 25. jula, se nalazi u ekstradicionom pritvoru.

Ministarstvo pravde Srbije danas je Severnoj Makedoniji podnelo zahtev za ekstradiciju Tomora Morine zbog sumnje da je 1999. godine kao pripadnik OVK na Kosovu počinio ratne zločine.

Advokat Morine, Naser Raufi, rekao je da je skopskom sudu dostavio zahtev za ukidanje pritvora bivšem pripadniku OVK kao i da mu se omogući da se brani sa slobode, kao i da je uveren da ne postoje dokazi da je počinio ratne zločine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

20 h

Podeli: