Tereza Mej poslednji put odgovarala na pitanja poslanika

Odlazeća britanska premijerka Tereza Mej poslednji put je, u toj funkciji, odgovarala na pitanja poslanika.

Izvor: B92

Sreda, 24.07.2019.

21:30

Tereza Mej poslednji put odgovarala na pitanja poslanika
Foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Ona je poručila da je srećna što mesto premijera predaje osobi koja je posvećena sprovođenju Bregzita i stvaranju "svetle budućnosti za ovu zemlju".

Mej je naglasila da će nastaviti da radi kao poslanik dodajući da se raduje tome što će u budućnosti postavljati pitanja, prenosi Bi-Bi-Si.

Poslanici su pohvalili njenu posvećenost kao premijerke i sve što je postigla po pitanju modernog ropstva, mentalnog zdravlja i privlačenju većeg broja žena u politiku.

Lider laburista Džeremi Korbin upitao je Mejevu da li će razmotriti da mu se pridruži u suprotstavlljanju "nesmotrenim planovima njenog naslednika".

"Kao vodja partije, koja je prihvatila da joj je vreme isteklo, možda je sada vreme da i on učini isto", rekla je Mejova čime je izazvala veliku podršku svojih konzervativnih poslanika i uzvike "još".

Mnogi poslanici Laburista nezadovoljni su Korbinovim rukovodjenjem, posebno njegovim rešavanjem dugotrajne krize antisemitizma unutar partije i pozicijom prema Bregzitu, preneo je Rojters.

Međutim, on ima snažnu podršku među lokalnim članovima partije, a i 2016. je preživeo pokušaj da bude svrgnut sa čela stranke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: