RTS neće emitovati reklamu Evropskog prvenstva zbog mape Srbije bez Kosova

RTS je objavila danas da neće emitovati promotivni materijal Evropskog prvenstva za košarkašice, zbog toga što je u tom materijalu mapa Srbije bez Kosova.

Izvor: B92

Petak, 28.06.2019.

17:00

RTS neće emitovati reklamu Evropskog prvenstva zbog mape Srbije bez Kosova
Foto: Depositphotos/tampatra@hotmail.com

"Iako je samoproglašena država Kosovo članica FIBA, RTS tokom ovog šampionata neće puštati promo materijale koji su za našu zemlju neprihvatljivi", piše na sajtu RTS-a.

RTS je navela da je, kao i svi drugi emiteri u Evropi koji su kupili pravo na Evropsko prvenstvo u košarci za žene, dobila od FIBA paket špica, džinglova i ostalog promotivnog materijala.

Materijal u kojem su predstavljeni gradovi-domaćini Evropskog prvenstva u košarci se, kako se navodi, nalazi i na zvaničnom sajtu FIBA.

U četvrtak uveče, tokom prenosa utakmice Srbija-Belorusija, više puta je zbog nestanka struje u Zrenjaninu došlo do prekida signala iz španske produkcije koja ga prosleđuje Evroviziji i svim emiterima. Tog producenta signala je angažovala FIBA.

Tokom tih prekida, kako piše RTS, greškom je emitovan jedan kadar promotivnog materijala s grafikom mape Srbije bez Kosova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: