General Mekenzi: SAD poseduju sve potrebne resurse za zaustavljanje Irana

SAD poseduju sve potrebne resurse za zaustavljanje Irana ukoliko ta zemlja odluči da "preduzme bilo kakve akcije koje bi mogle da budu opasne".

Izvor: B92

Subota, 27.04.2019.

21:10

General Mekenzi: SAD poseduju sve potrebne resurse za zaustavljanje Irana
Foto: Depositphotos/Vadim Vasenin

To je izjavio načelnik generalštaba američke vojske, general Kenet Mekenzi.

Kako je javila televizija Skaj njuz Arabia, Mekenzi je rekao da je "vojska SAD u komunikaciji sa saveznicima i prijateljima u regionu kako bi obezbedila jedinstvo u suočavanju sa iranskom pretnjom", prenosi Rojters.

U međuvremenu je iranska poluzvanična agencija Tasnim objavila da je dron Revolucionarne garde uspešno izveo izviđački let iznad američkog nosača aviona "Dvajta D. Ajzenhauera" i još jednog američkog ratnog broda iznad Persijskog zaliva.

Kako je preneo AP, uz izveštaj iranske agencije objavljena je i fotografija, navodno fotografisana iz drona, na kojoj se vide borbeni avioni parkirani na nošaču aviona.

Agencija Tasnim, međutim, nije navela kada je fotografija snimljena.

AP ujedno podseća da je američka vlada proglasila Revolucionarnu gardu za terorističku organizaciju kako bi pojačala pritisak na Iran i dodatno izolovala tu zemlju.

Iran je na taj potez odgovorio saopštenjem u kojem je navedeno da su američke snage terorističke snage, dodaje AP.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: