Američki novinar se izvinio u ime svoje države za bombardovanje RTS-a

Američki istraživački novinar Džeremi Skejhil izvinio se u ime svoje države zbog toga što je "tokom NATO bombardovanja hladnokrvno ubila 16 radnika RTS-a".

Izvor: Beta

Ponedeljak, 22.04.2019.

21:37

Američki novinar se izvinio u ime svoje države za bombardovanje RTS-a
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Skejhil je, na otvaranju međunarodne konferencije "Кraj nekažnjivosti za zločine nad novinarima", rekao da izvinjenje do sada niko nije izgovorio, niti je, kako kaže, proglašen krivim za bombardovanje Radio Televizije Srbije, saopštilo je Udruženje novinara Srbije (UNS).

"Nikada od moje vlade niste čuli izvinjenje. Žao mi je što je moja vlada hladnokrvo ubila članove vaših porodica. Ja kao Amerikanac odgovoran sam za to bombardovanje", rekao je Skejhil, navodi se u saopštenju UNS-a.

On je naveo da SAD "mnogo priča o slobodi medija", a niko nije postavio pitanje zašto je ubijeno 16 radnika koji su samo radili svoj posao.

"Ono što je SAD uradio bio je ratni zločin, a nijedan čovak nikada nije izveden pred lice pravde", rekao je Skejhil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: