Dačićev odgovor: I ja upozoravam, građani Srbije, ne idite u Britaniju

Beograd -- Dačić odgovorio na saopštenje ambasade Velike Britanije u kome se savetuje građanima da ne putuju na sever Kosova zbog kriminala.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE Andrej Cukic
Foto: EPA-EFE Andrej Cukic

Naime, ministar spoljnih poslova Srbije je danas izjavio da i on upozorava građane Srbije da ne putuju u tu zemlju zbog velike političke nestabilnosti i jer je tamo trenutno veliki politički haos.

"Ako (građani) imaju neke druge destinacije, preporučujem im da ne idu tamo da ne bi bili u opasnosti zbog svakodnevnih demonstracija. Namerno sam ciničan, jer kada neko pored terorista, koljača i zločinaca u Prištini govori da je kriminal na severu Kosova, to je laž. Sigurno ga ima, ali nema ga više nego u Prištini, počev od trgovine ljudskim organima pa do ratnih zločina, načina na koji se finansira albanska mafija koja je glavna u toj istoj Velikoj Britaniji", rekao je Dačić za RTS.

Prema njegovim rečima, to može da se posmatra i sa političke strane zašto oni baš sada govore o severu.

"Priština je svesna da im stvari ne idu na ruku i da se stvari odvijaju ka dogovoru, a oni dogovor ne žele i smatraju ga gubitkom u odnosu na ono što su postigli, a to je da su proglasili nezavisnost i zato ulažu sve da dogovor blokiraju", rekao je Dačić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 172 idi na stranu