Iran Amerikancima: Hakovali smo vam dronove, evo dokaza

Na internetu se pojavio snimak na kom se vidi kako iranska vojska presreće i spušta američki dron u Iraku, nakon čega Amerikanci uništavaju bespilotnu letelicu.

Izvor: B92

Petak, 22.02.2019.

10:03

Iran Amerikancima: Hakovali smo vam dronove, evo dokaza
Screenshot/Youtube

Snimak koji je napravio američki dron MQ-9 na teritoriji Iraka i Sirije objavila je iranska agencija Fars njuz. Dron je snimao pozicije iračkih snaga, ali je bio presretnut. Nakon toga dron je pao u Iraku, saopštio je novinar Mohamed Mansur na Tviteru, prenosi Sputnjik.

Uskoro zatim, Ratno vazduhoplovstvo SAD je donelo odluku da uništi dron.

Objavljen je i trenutak njegovog uništenja.

Novinar Babak Tagvai je na svom nalogu na Tviteru naglasio da je još 2011. godine Iran koristio ruski sistem za radio-lokacionu borbu 1L222 "Avtobaza" za spuštanje američkog drona RQ-170.

On je potvrdio da je i ovog puta korišćen isti sistem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: