David Dragičević danas bi napunio 22 godine

Oko stotinu građana i članova grupe "Pravda za Davida" posetilo je grob Davida Dragičevića, koji je danas trebalo da napuni 22 godine.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.01.2019.

13:28

David Dragičević danas bi napunio 22 godine
Screenshot/TV Prva

Iz grupe su istakli da je danas 318 dan kako se bore za pravdu i istinu o slučaju Davidove smrti.

"Hvala vam u ime porodice svima koji ste danas došli. Za Davida je kasno, ali borite se za svoju decu. Znamo zašto smo tu i nastavljamo mirno i dostojanstveno", istakli su iz grupe "Pravda za Davida".

Prijatelji pokojnog mladića potom su se okupili na Trgu Krajine, sa kojeg su u nebo pustili veliki balon na kome je nalepnica sa Davidovim likom. "Danas smo ovde zbog Davidovog rođendana, jer ovde su bili zadnji njegovi tragovi", rekla je Emilija Zebić, najbolja prijateljica pokojnog Davida Dragičevića.

Ona je navela da Davida "nema fizički", ali da će on zauvek biti sa svojim prijateljima. "Želeo je porodicu, decu, želeo je da živi. Volio je život, a više ga nema. Nema ga fizički, ali će zauvek biti s nama. Oni koji su ga mučili, silovali i ubili, šest dana, on će vas mrtav ubiti", kazala je Emilija Zebić.

Davidovi roditelji, Davor i Suzana, nisu posetili njegov grob niti su bili na Trgu Krajine.

Od 30. decembra ne zna se gde je Davor Dragičević, otac ubijenog mladića Davida Dragičevića, kada je bio poslednji veliki skup "Pravda za Davda".

MUP RS za njim je raspisao potragu, jer ga tereti za navodni pokušaj državnog udara.

Davidova majka Suzana živi u Austriji.

David Dragičević je nestao 18. marta, a njegovo telo nađeno je 24. marta na ušću rečice Crkvena u Vrbas kod tvrdjave Kastel.

Policija je prvobitno tvrdila da je smrt zadesna, a Tužilaštvo je kasnije pokrenulo istragu o ubistvu mladića.

Roditelji Davida Dragičevića tvrde da je on otet, mučen i da su ga na kraju ubili pripadnici MUP RS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: