Tužilaštvo traži raspisivanje poternice za NBA košarkašem

Tursko tužilaštvo zatražilo je raspisivanje crvene Interpolove poternice za košarkašem Njujork Niksa Enesom Kanterom optužujući ga da je član terorističke grupe

Izvor: B92

Sreda, 16.01.2019.

16:26

Tužilaštvo traži raspisivanje poternice za NBA košarkašem
Foto: Gettyimages

To su preneli turski mediji.

List Sabah je naveo da je kancelarija glavnog tužioca u Istanbulu, takođe, pripremila i zahtev za izručenje NBA košarkaša.

Sabah piše da se raspisivanje crvene Interpolove poternice traži zbog navodnih veza Kantera sa turskim propovednikom Fetulahom Gulenom, koji živi u egzilu u SAD i koji je okrivljen za neuspeli puč 2016. godine u Turskoj.

Kanter je ranije ovog meseca odbio da putuje u London, gde su Niksi igrali utakmicu, rekavši da se plaši da bi mogao da bude ubijen zbog svog protivljenja turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu.

Enes Kanter je u maju 2017. godine zadržan u Rumuniji, jer mu je Turska suspendovala pasoš, ali se vratio u SAD zahvaljujući intervenciji američkih zvaničnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: