U većem delu zemlje otezana vožnja zbog snega

Beograd -- U većem delu Srbije, sem na krajnjem severu Vojvodine, snežne padavine dodatno su otežale već zimske uslove vožnje, saopštio je jutros AMSS.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Thinkstock
Ilustracija: Thinkstock

U nižim predelima na putevima koji spadaju u prvi prioritet čišćenja kolovoza, ima snega u rastresitom, ili ugaženom stanju do 5 cm, na teritoriji Bačke, Novog Sada, Rume, Zrenjanina, Pančeva, Valjeva, Mačve, Kolubare, Beograda, Požarevca, Kragujevca, Kruševca, Užica, Požege, Čačka, Zaječara, Niša i Vranja.

Najviše snega palo je u regionima Nove Varoši, Prijepolja, Novog Pazara, Sjenice, Tutina i Ivanjice, zbog čega je na ovim putevima odvijanje saobraćaja i najteže.

AMSS vozačima savetuje da zbog lošeg vremena ne kreću na put ako ne moraju, a preporučuje se period od 9 do 17.00 sati.

Takođe treba koristiti puteve prvog prioriteta i pored toga što su oni možda duži.

Na put treba ići isključivo sa dobrim zimskim gumama i kompletnom zimskom opremom, i prilagoditi brzinu predviđenu za zimske uslove vožnje.

Prema poslednjim informacijama dobijenih od JP "Putevi Srbije" na naplatnim stanicama nema zadržavanja. Zadržavanja teretnih motornih vozila, na izlazu iz zemlje na Kelebiji su oko 180 minuta, na Horogšu oko 90 minuta, a na Batrovcima oko 60 minuta.

Razno

Na današnji dan, 18. januar

1535 - Španski konkvistador Fransisko Pisaro (Francisco Pizarro) osnovao je Limu, sada glavni grad Perua. 1654 - Vođa zaporoških kozaka, hetman Bogdan Hmeljnicki

Razno petak 18.01. 00:00 Komentara: 0

Na današnji dan, 17. januar

1377 - Papa Grgur XI obnovio je papsko sedište u Rimu i time okončao avinjonsko "zatočeništvo" papa. Sedište papa bilo je premešteno u Avinjon (Francuska)

Razno četvrtak 17.01. 00:00 Komentara: 0

AMSS: Oprez, vlažni kolovozi

Beograd -- Vozače na putevima u Srbiji danas očekuju mokri kolovozi usled otapanja snega pa je neophodan povećan oprez u vožnji, saopštio je Auto-moto savez Srbije.

Razno sreda 16.01. 08:19 Komentara: 0

Na današnji dan, 16. januar

1547 - U Moskvi je za prvog ruskog cara krunisan Ivan IV Vasiljevič. Poznat je po veoma značajnim reformama u Rusiji, ali i okrutnosti prema bojarima koju je primenjivao u

Razno sreda 16.01. 00:00 Komentara: 0
strana 1 od 25 idi na stranu