Marić: Vanredno u pet opština, 10 osoba evakuisano

Beograd -- Načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić izjavio da je vanredna situacija trenutno proglašena u pet opština i da je u evakuisano deset osoba.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto Tanjug/ PP Media/ A. Rovcanin/ nr
Foto Tanjug/ PP Media/ A. Rovcanin/ nr

"Zbog neprohodnosti puteva uglavnom u planinskim područjima i teškoća u snabdevanju električnom energijom na teritoriji pet opština proglašena je vanredna situacija. U ovom momentu to su opštine Nova Varoš, Ivanjica, Arilje, Lučani i Raška", rekao je Marić, saopštio je MUP.

On je poručio da su sve raspoložive službe na terenu, kao i da će pripadnici Sektora za vanredne situacije biti na terenu dok se situacija u ugroženim područjima ne stabilizuje.

„Do sada smo imali 11 intervencija, a deset ljudi je evakusiano. Takodje, pet teških bolesnika, kao i jedna beba koja je imala visoku temperaturu na teritoriji Bora, u toku noći su prebačeni do bolnice", istakao je Marić.

On je rekao da se u narednih 48 sati očekuje smanjenje padavina, ali dok se situacija u svim ugroženim područjima ne stabilizuje, pripadnici Sektora za vanredne situacije biće na terenu.

strana 1 od 157 idi na stranu