"Nisam neprijatelj Albanaca, oni bi voleli da..." VIDEO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da nije neprijatelj Albanaca i da razume izjavu predsednika kosovske skupštine Kadrija Veseljija.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.11.2018.

13:05

Screenshot/TV Prva

"Zbog Albanaca hoću da kažem da nisam neprijatelj Albanaca. Naprotiv, ja sam neprijatelj svakome ko hoće da progoni i ubija srspki narod. Stoga razumem izjavu Kadrija Veseljija", rekao je predsednik Vučić za Prvu televiziju.

Vučić je dodao da će "morati da vodi računa u inostranstvu kako će koji Albanac da reaguje ili da ugrozi nečiju bezbednost".

On je naglasio da će nastaviti da štiti interese Srbije i našeg naroda.

"Oni bi mnogo voleli da su im protivnici oni koje bi lako pobeđivali, pa sam na neki način i počastvovan takvom izjavom", kazao je Vučić.

Vučić se osvrnuo i na zločin u kafiću "Panda" u Peći iz decembra 1998. godine, kada su ubijena šestorica srpskih mladića, a odgovor na pitanje ko su krivci traže njihovi roditelji.

"Imamo saznanja, a naši organi tragaju za potpunim saznanjima. Radimo sve i mogu da budu uvereni da istinu nećemo kriti. Bilo da je reč o Albancima ili Srbima. Mislio sam da ćemo to ranije da rešimo, ali sam prvi koji je skupio hrabrosti da govorim o tome. Tih 20 godina niko nije hteo da se izloži riziku da o tome priča. To je naša obaveza“, kaže Vučić.

Vučić se osvrnuo i na naslovnu stranu „Ilustrovane politike“.

"Video sam naslovnu stranu i kao predsednik i običan čovek to osuđujem. To nije diskurs koji želimo i to se neće ponavljati, bar ne u medijima u čijem vlasništvu udeo ima država. Nisam ja policajac da bih kažnjavao, u ovoj zemlji se ne kažnjava zbog uređivačke politike“, rekao je Vučić i dodao:

"Imali smo mi naslovne i u kojma se kaže 'Samo snajper Srbiju spašava', a vi ste tada ćutali. Vi me niste pitali, ni danas me niste pitali 'Da li ste zabrinuti'. Ja imam iste aršine i za Ilustrovanu politiku, za Dragana J. Vučićevića, i za one koji tuku novinarke...“

Jedno od pitanja za predsednika Srbije bila je i podela medija na one protiv vlasti i one na strani vlasti.

"Je li nekom zabranjeno da govori protiv predsednika? Da li je neko sankcionisan i da li nekome nisam odgovorio na pitanje? Da li ste videli Nedeljnik, Vreme, Blic, Danas... Ja se ne žalim, ne kukam. Drago mi je što je tako. To snaži demokratiju, to me podstiče da radim bolje. Na vaše dve televizije sve emisije su protiv mene, čak me ima najviše i u humorističkim sadržajima. Smem da imam oči i da mislim", rekao je Vučić.

Ceo intervju možete pogledati u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: