Nikola Peković preuzeo milionske dugove brata Darka Šarića

Bivši košarkaš Nikola Peković preuzeo je obavezu da banci vrati dug od više od milion evra svog kuma Duška Šarića, rođenog brata Darka Šarića.

Izvor: prva
Podeli
screenshot/Prva
screenshot/Prva

Sve to možda i ne bilo čudno da nije reč o ljudima koji važe za najveće narko-bosove u regionu i šire.

Obavezom da vrati dug od 1,15 miliona evra svom kumu, Peković je podstakao brojne sumnje o poslovnoj saradnji sa porodicom iz Pljevalja.

Prema listi nepokretnosti, garancije banke da će kredit biti vraćen ustupljena je Pekoviću notarskim ugovorom zaključenim u aprilu.

“Duško Šarić i košarkaš Peković su zemljaci iz Pljevalja. Oni su se po izlasku Duška Šarića iz pritovara upoznali i veoma brzo su se pronašli, počeli su intenzivno da se druže, postali su veliki prijatelji. Sve je to krunisano kumovanjem”, rekao je urednik “Kurira” Mladen Radulović.

Firmu MAT COMPANI, čiji kredit Peković vraća, osnovali su Jovica Lončar i braća Šarić. Više od tri godine Lončar i Duško Šarić bili su u pritvoru zbog pranja novca. Kada su pušteni na slobodu tužili su Crnu Goru zbog neosnovanog pritvora i traže 400.000 evra odštete.

“Pa se pre dve i po godine Nikola Peković pojavio kao kupac hotela Kontinental, gde je i održana njegova svadba. Ranije su se nezvanično pominjale informacije da Braća Šarić vlasnici čuvene diskoteke Top hil, naime, sada je vlasnik te diskoteke Nikola Peković. Diskoteka je vlasnik još jedne diskoteke Maksimus u Kotoru”, dodao je Radulović.

Poznato je da je košarkaš Nikola Peković investirao u više objekata na Zlatiboru, ali i Crnoj Gori. Poreklo njegove imovine nije sumnjivo, jer je igrajući u NBA ligi zaradio više od 73 miliona dolara.

“NBA liga ima politiku da sve ugovore objavljuje i Pekovićev ugovor sa Minesotom iz 2013. bio je na 60 miliona dolara. On se kasnije povredio, ne znam kakvi su bili detalji ugovora, mislim da nije sve dobio, ali poreklo njegovog novca ne može da bude sporno”, rekao je sportski novinar Miloš Šaranović.

Nikola Peković je krajem prošle godine ekskluzivno za “Blic“ izjavio da je Duška Šarića upoznao u maju 2014. godine, neposredno nakon što je pušten iz pritvora, a leta te godine nastala je i njihova fotografija sa jahte.

“Duška Šarića upoznao sam u maju 2014. godine, neposredno nakon što je pušten iz pritvora. Nikada mi nije smetalo da se družim sa njim, jer je više puta pokazao koliki je prijatelj. Sa Duškom nemam nikakvih zajedničkih ulaganja, ali to ne znači da ih neću imati kada on bude i pravosnažno oslobođen”, rekao je svojevremeno Peković.

Brat kuma Nikole Pekovića, Darko, tereti se za organizovanje šverca 5,7 tona kokaina. U posebnom postupku optužen je za pranje 22 miliona evra ubacivanjem novca stečenog krijumčarenjem kokaina u legalne tokove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 122 idi na stranu