Tenzije: Migranti idu, policija vraća, stižu novi

Policija BiH sprečila u utorak oko 400 migranata, među kojima su i žene i deca, da uđu u Hrvatsku. Migranti zapalili vatru i podigli improvizovane šatore.

Izvor: B92

Sreda, 24.10.2018.

08:36

Tenzije: Migranti idu, policija vraća, stižu novi
Foto: Tanjug/AP

Migranti su blokirali put, a policija je saopštila da je došlo do manjih sukoba kada su migranti pokušali da dopru do granice u blizini Velike Kladuše, prenosi AP.

"Tri puta su pokušali da probiju policijske kordone, ali ih je policija vraćala nazad", rekla je portparolka pogranične policije Saneta Dujković, napomenuvši da većih incidenata nije bilo.

Ranije juče, druga grupa od više desetina migranata, među kojima je bilo i dece, autobusima je prevezeno sa drugog pograničnog prelaza u selo Izačić gde su kampovali preko noći.

Policija je tamo, takođe, sprečila migrante da dopru do granice, dok su deca uzvikivala "Hrvatska, Hrvatska". U međuvremenu, prostogla je još jedna grupa od oko 100 migranata, vozom iz Sarajeva i oni su od jutros blokirani u tom vozu jer im policija ne dozvoljava da izađu na železničku stanicu.

Kako navodi regionalna TV N1, trenutno je u toku sastanak operativne grupe za nadzor nad migrantskom krizom, zbog čega će više informacija o postupanju sa migrantima biti naknadno poznato. U utorak su se ministar bezbednosti BIH Dragan Mektić i Vlada Unsko sanskog kantona dogovorili da se migranti izmeste iz urbanih delova kantona.

Migranti žele da uđu u Hrvatsku i nastave ka zapadu, u druge članice EU, navodi američka agencija.

Hrvatska policija je saopštila da neće dozvoliti ilegalan ulazak u zemlju, a upozorila je na lažne glasine da će hrvatske granice biti otvorene kako bi se ljudima omogućio slobodan ulazak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: