"Podržavam ideju razgraničenja, to je jedini način..."

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio je da je zadovoljan što je administracija SAD shvatila da se rešenje za KiM ne može postići mešanjem.

Izvor: B92

Subota, 25.08.2018.

11:31

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Vulin je rekao da je zadovoljan i što je razumela da je dogovor dve strane jedino održivo rešenje.

Vulin je kazao i da podržava ideju razgraničenja, jer je to jedini način da se zaustavi stvaranje "velike Albanije", ali nije hteo da da kaže šta termin razgraničenje podrazumeva.

"Polako, nemojte sada da govorim javnosti šta treba da bude na pregovorima, to je stvar pregovarača", rekao je Vulin novinarima u Beogradu prilikom dodele ključeva stanova za pripadnike vojske.

Pozdravljajući izjavu savetnika američkog predsednika Džona Boltona da SAD ne isključuju teritorijalne korekcije ako se o tome dogovore Beograd i Priština, Vulin je istakao da je Amerika razumela da je dogovor jedino održivo rešenje. "Svako nametnuto rešenje će pre ili kasnije izazvati sukobe, ratove i podele. Ako se mi dogovorimo, a međunarodna zajednica prihvati, to bi bilo održivo rešenje koje vodi ka stabilnosti Balkana", rekao je Vulin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: