Britanci o Kolindi: "Molim te dođi i budi naša premijerka"

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović u utorak je dala intervju u emisiji “Dobro jutro, Britanijo” na televiziji ITV.

Izvor: B92

Sreda, 08.08.2018.

08:29

Britanci o Kolindi:
Foto: Tanjug/Hina

Upravo je to gostovanje izazvalo oduševljenje Britanaca koji su komentarisali hrvatsku predsednicu na Tviteru, piše “Jutarnji list”.

Predsednicu su britanske novinarke pitale kako postiže tu opuštenost u komunikaciji, za razliku od njihove premijerke Tereze Mej, koja je, kažu, poput robota.

Hrvatska predsednica je odgovorila da ima trenutaka kada političari moraju da skrivaju emocije, poput važnih političkih pregovora, ali da misli kako komunikacija političara mora da se modernizuje.

“Moramo da budemo bliži narodu i da se ponašamo tako”, rekla je ona.

Odgovarajući na pitanje o Bregzitu, predsednica je rekla da je Hrvatska tužna zbog toga, ali da očekuje nastavak prijateljskih odnosa sa Velikom Britanijom, posebno u okviru NATO. Izjavila je i kako se nada da će se Britanija vratiti u EU.

“Ali mi poštujemo vašu odluku. Nijedan razlaz u životu nije lak, kako znamo iz privatnih veza, pa neće biti ni ovaj”, rekla je ona.

Budući da je u emisiji bila najavljena kao prva hrvatska predsednica, govorila je o ženama u politici, rekavši da nikada nije gledala ko je kog pola, nego je samo cenila rad, te bi žene u politici trebalo da ističu svoju ženstvenost, a ne da je skrivaju.

“Svet ne bi trebalo da se deli na muškarce i žene. Umesto toga, trebalo bismo da se stavimo u kategorije onih koji stvari žele da menjaju na bolje, bez predrasuda prema drugima”, rekla je ona.

Na Tviteru je njeno gostovanje propraćeno brojnim pozitivnim komentarima, od toga da je divna, inteligentna, lepa, pa do toga da žele da zamene nju i Terezu Mej, britansku premijerku.

“Odličan primer kakav bi trebalo da je lider neke zemlje, pokazala je to i na Svetskom prvenstvu. Molim te dođi i budi naša premijerka”, jedan je od komentara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: