Ministri na Alpima, predsednik na bazenu od 34.000 evra

Francuski predsednik Emanuel Makron kao i cela vlada od danas pa do 22. avgusta biće na godišnjem odmoru.

Izvor: B92

Petak, 03.08.2018.

22:01

Ministri na Alpima, predsednik na bazenu od 34.000 evra
Foto: GettyImages

Po običaju, ministri i ostali članovi vlade su zamoljeni da budu dostupni i da ne putuju daleko, preneli su francuski mediji.

Ministri i državni sekretari će provesti odmore u rodnim mestima ili na Alpima i ostrvu Korzici.

Bivši francuski desničarski predsednik Nikola Sarkozi uveo je praksu 2011. godine da ministri za vreme odmora ne putuju daleko već da ostanu u zemlji kako bi mogli da se vrate na posao ukoliko nastane neka vanredna situaciju.

Tu praksu je kasnije nastavio socijalistički predsednik Fransoa Oland, što je prihvatio i sadašnji centristički predsednik.

Makron odlazi na odmor pošto je njegova vlada preživela dva glasanja o nepoverenju, posle izliva nezadovoljstva političara i javnosti nakon objavljivanja snimka na kojem sada bivši Makronov saradnik Aleksandar Benala prebija demonstranta tokom prvomajskih protesta.

Francuski predsednik i njegova supruga Brižit danas su otputovali na jug Francuske, u tvrđavu Breganson koja se smatra letnjom rezidencijom predsednika od kada je Šarl de Gol imao običaj da tamo boravi daleko od očiju javnosti.

Makron je odmor počeo radnim sastankom s britanskom premijerkom Terezom Mej. List Poen danas je preneo prve fotografije bazena u okviru tvrđave u kojoj će Makronovi već od sutra moći da uživaju.

Troškovi o izgradnji bazena koji je koštao oko 34.000 evra izazvao je brojne kritike opozicije i javnosti koji ga smatraju nepotrebnim luksuzom pošto sama tvrđava Breganson već ima svoju privatnu plažu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: