MSP: Dačić i Lavrov razgovarali u Moskvi

Ministri spoljnih poslova Rusije i Srbije, Sergej Lavrov i Ivica Dačić, razgovarali u Moskvi o bilateralnoj saradnji i produbljivanju veza u svim oblastima.

Izvor: B92

Četvrtak, 28.06.2018.

12:41

MSP: Dačić i Lavrov razgovarali u Moskvi
Foto: Tanjug/Ministarstvo spoljnih poslova Srbije

Takođe, bilo je reči i o međusobnoj podršci u međunarodnim organizacijama.

Dačić i Lavrov ocenili su da nivo poverenja i visoka dinamika rusko-srpskih kontakata pokazuju da se odnosi dve zemlje kontinuirano i produktivno razvijaju, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Lavrov je na kraju susreta uručio je šefu srpske diplomatije dres fudbalske reprezentacije Rusije s brojem deset i imenom Dačić. Srpski ministar je zahvalio i poželeo puno uspeha reprezentaciji Rusije u nastavku takmičenja na Svetskom prvenstvu.

Dačić je zahvalio na čvrstoj i doslednoj podršci Rusije teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

O unapređenju ekonomske saradnje, saradnji u oblasti energetike, poljoprivrede, kao i o zajedničkim projektima u sferi privrede, Dačić je razgovarao s potpredsednikom Vlade Rusije i kopredsednikom srpsko-ruskog Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju Jurijem Borisovim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: