Tri četvrtine Nemaca ne veruje u rešenje koje bi Merkelova

Tri četvrtine Nemaca ne veruje u evropsko rešenje migrantskog pitanja koje želi kancelarka Angela Merkel u cilju prevazilaženja spora sa partnerom CSU.

Izvor: B92

Sreda, 20.06.2018.

23:32

Tri četvrtine Nemaca ne veruje u rešenje koje bi Merkelova
Getty Images

CSU je dao rok od dve nedelje, proizilazi iz istraživanja javnog mnjenja koje je objavio dnevnik “Velt”.

Merkelova je najavila da želi u naredne dve nedelje da nađe evropsko rešenje za izgebličko pitanje, čime bi se okončao spor oko ove teme u EU, ali 74,7 odsto Nemaca ne veruje da će u tome kancelarka biti uspešna.

Jedna manjina od svega 18,1 odsto veruje u uspešne pregovore.

Na pitanje da li će kancelarki Merkel poći za rukom da ispregovara za CSU prihvatljivo evropsko rešenje 35,1 odsto odgovorilo je jasno sa “ne”, a dodatnih 39,6 odsto sa „najverovatnije ne“.

Pesimistički stav prisutan je kod pristalica svih stranaka.

Najmanje pristalice desničarske AfD veruje u pozitivan ishod Merkelove inicijative, te 93,5 odsto misli da će biti neuspešna.

Odmah iza njih 88,2 pristalica FDP ne veruje da će Merkelova uspeti da zadovolji koalicionog partnera CSU, te i 74 odsto Levice, 63,1'odsto Zelenih.

Što se Merkelove koalicije CDU/CSU tiče čak 61,3 odsto ne veruje da će uspeti da dogovori evropsko rešenje.

Kod pristalica SPD je najmanji broj pesimista sa svega 59,7 odsto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: