Epilog "slučaja hladnjača" - 25 godina za smrt 71 migranta

Sud u Mađarskoj osudio je četiri osobe na po 25 godina zatvora zbog njihove uloge u slučaju gušenja 71 migranta u hladnjači na autoputu u Austriji 2015.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.06.2018.

20:01

Epilog

Jedan Avganistanac i troje Bugara proglašeni su krivim u južnom gradu Kečkemetu za učešće u kriminalnoj organizaciji koja je počinila višestruke zločine, uključujući trgovinu ljudima i ubistva.

Sud je zbog istog slučaja osudio još deset osoba na zatvorske kazne u trajanju od tri do 12 godina. Trojica muškaraca osuđeni su u bekstvu.

Žrtve, među kojima je bilo četvoro dece, osam žena i 59 muškaraca, pronađeni su u avgustu 2015, u kamion-hladnjači s mađarskim registarskim tablicama, koji je bio napušten na autoputu u Austriji, nedaleko od granice s Mađarskom.

Među žrtvama su bili migranti iz Sirije, Iraka i Avganistana. Oni su se ugušili dok je kamion još bio na teritoriji Mađarske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

4 h

Podeli: