Četvrtak, 24.05.2018.

23:44

Mun o Trampu i Kimu: Potpuno sam zbunjen

Predsednik Južne Koreje Mun Džae-in izrazio je duboko žaljenje zbog odluke Donalda Trampa da otkaže sastanak sa Kim Džon-unom.

Izvor: Tanjug

Mun o Trampu i Kimu: Potpuno sam zbunjen
Foto: Gettyimages

Kako kaže, to ne treba da odloži denuklearizaciju Korejskog poluostrva.

"Potpuno sam zbunjen i veoma žalim što samit Severne Koreje i SAD neće biti održan 12. juna kada je planiran", rekao je Mun na sastanku sa najvišim bezbednosnim zvaničnicima, javila je agencija Jonhap pozivajući se na saopštenje Plave kuće, a prenosi Rojters.

Jonhap navodi da je Mun pozvao Trampa i Kima da stupe u direktne razgovore i rekao da denuklearizacija Korejskog poluostrva ne treba da bude odlagana zbog odluke o otkazivanju samita.

Tramp je ranije danas otkazao samit sa Kimom zbog, kako je saopštila Bela kuća, "ogromnog besa i otvorenog neprijateljskog stava u Kimovom nedavnom saopštenju".

Potom je poručio da "čeka da vidi" da li će se severnokorejski lider Kim Džong-un ponovo "angažovati u konstruktivnom dijalogu", ali i upozorio da je vojska SAD "spremna ako treba" da odgovori na nesmotrene akcije Pjongjanga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

1 d

Svet

Amerika se predomislila: "Povlačimo"

Sjedinjene Američke Države su povukle licence kompanijama kao što su Intel i Kvalkom za isporuku 4G čipova za laptopove i mobilne telefone kineskom proizvođaču telekomunikacione opreme Huavei Technologies, ​​rekla su tri izvora.

9:51

9.5.2024.

1 d

Podeli: