Stop za DS i LSV kod Rume, policija ih ne pušta u Hrtkovce

Nekoliko poslanika Demokratske stranke koji su pošli u Hrtkovce policija je zaustavila na naplatnoj rampi kod Rume. Zaustavljen je i predsednik LSV Nenad Čanak.

Izvor: B92, Beta
Podeli
Foto: Tanjug / Tanja Valić
Foto: Tanjug / Tanja Valić

Pročitajte još:

Hrtkovci u blokadi, Šešelj bio u Jarku, incident VIDEO

Haos kod Hrtkovaca: Pristalice radikala napale LDP VIDEO

Vučić: Sve u redu, sve pod kontrolom, jedan manji incident

Šešelj u Jarku: Provocirali smo vlast, a ne Hrvate VIDEO

Šešelj poručio iz Jarka: Blokada Hrtkovaca greška

Šešelj pozirao za "selfi" sa devojčicom VIDEO

Poslanik DS-a Balša Božović rekao je agenciji Beta da im nije dozvoljen prolaz, jer je policija dobila naredbu da poslanike te stranke ne puštaju.

Božović je rekao da su mu policajci objasnili da su imali odobrenje samo da propuste lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja. Sa Božovićem su na naplatnoj rampi kod Rume zaustavljeni i poslanici Aleksandra Jekov i Tomislav Žigmanov.

Kkao javlja reporter Prve televizije, i Čanak je ostao kod Rume.

On je izjavio da funkcioneri te stranke nisu stigli danas do Hrtkovaca, jer ih je policija zaustavila na putu nakon što su izašli iz Rume.

On je za agenciju Beta rekao da su naišli na preprečena vozila policije i da im je tu rečeno da je zabranjeno svako okupljanje u Hrtkovcima i da ne mogu dalje.

Čanak je rekao da je na tom mestu bilo prisutno stotinak policajaca i da je zaustavljeno svako vozilo koje je ulazilo u blokiran deo.

"To bi bila standardna policijska procedura da su to uspeli i sa Šešeljem (Vojislav). To bi onda značilo da rade svoj posao", rekao je Čanak.

Lider LSV-a je kazao i da će ostati na tom mestu, jer ne mogu da ostave kolege iz Liberalno demokratske partije, čiji je aktivista napadnut u mestu Jarak, nedaleko od Hrtkovaca.

Do Hrtkovaca zbog policijske blokade danas nisu došli ni predstavnici drugih političkih partija, a fukcioneri Srpske radikalne stranke predvođeni Vojislavom Šešeljem došli su do mesta Jarak.

U Jarku je došlo do incidenta u kojem je povređen aktivista Liberalno demokratske partije, nakon što su razvili transparent "Šešelj ratni zločinac".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 276 idi na stranu