Brnabićeva osuđuje Šešeljev gest: Ovo nisu naše vrednosti

Premijerka Ana Brnabić osudila je ponašanje lidera SRS, poslanika i haškog osuđenika Vojislava Šešelja u Skupštini Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 18.04.2018.

16:22

Brnabićeva osuđuje Šešeljev gest: Ovo nisu naše vrednosti
Foto: Tanjug/Slobodan Miljeviæ/Vlada Republike Srbije

Predsednica Vlade Srbije je saopštila da Šešeljevo ponašanje, nakon incidenata sa hrvatskom delegacijom i hrvatskom zastavom, nedvosmisleno, direktno i najoštrije osuđuje.

"Pokušaj cepanja hrvatske ili bilo čije zastave ili državnih simbola i vređanje članova zvaničnih delegacija koji se nalaze u prijateljskoj poseti nije ponašanje koje predstavlja Srbiju", navela je.

Brnabićeva je apelovala na sve aktere na političkoj sceni da se ponašaju u skladu sa ciljevima "koje smo kao društvo postavili".

"...da idemo napred i budemo primer zemlje koja, kroz saradnju sa svima, osnažuje sopstveno društvo i aktivno doprinosi razvoju sveukupnih odnosa u regionu i Evropi. Srbija treba da nudi rešenja za sve izazove koje imamo, umesto da neodgovornim ponašanjem ruši mostove koje gradimo", navela je premijerka.

Ana Brnabić je istakla da su nedavnim sastancima predsednika Srbije i predsednice Hrvatske "odnosi dve zemlje dobili su novu dinamiku".

"Izjave svih naših zvaničnika, sastanci i potezi koji su nakon toga usledili dodatno su potvrdili opredeljenje Srbije da sa Hrvatskom razvijamo dobrosusedske odnose. To je put koji smo odabrali, jer je Srbija duboko posvećena regionalnoj saradnji i postizanju stabilnosti u celom regionu. Ovakvo ponašanje ne predstavlja vrednosti Vlade Srbije i većine naših građana", navela je ona.

Premijerka je istakla da je Srbija je iskreno i duboko posvećena saradnji, razumevanju i dijalogu.

"Ovo su vrednosti Srbije koja je okrenuta boljoj budućnosti za sve naše građane, kao i za sve stanovnike ovog regiona", navela je.

I predsednica Skupštine Maja Gojković najoštrije je osudila “brutalni pokušaj" lidera radikala Vojislava Šešelja da ugrozi dostojanstvo Skupštine.

SRS je ranije saopštila da je Šešelj ispred Skupštine Srbije "izgazio hrvatsku zastavu" i psovao delegaciju Sabora Hrvatske koja se nalazi u zvaničnoj poseti Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: