Realnost: Plenković obećao ženi pomoć, a umesto toga andol

Hrvatska Kostajnica zbog odrona i polava skoro uništena. Kuće oštećene, a šest je potpuno "nestalo". Zvaničnici su došli, slikali se i otišli, piše Index.hr.

Izvor: B92

Sreda, 14.03.2018.

07:23

Realnost: Plenković obećao ženi pomoć, a umesto toga andol
Tanjug/AP

Jedna od onih koji su u odronu ostali bez kuće je i Refika Hamzagić. Ona kaže da je kuća u sekundi počela da se ruši.

"Bila sam na dvorištu. Elektrodistribucija je skidala kablove jer su se i bandere već nakosile. U sekundi, kuća se ruši. Od kuće se ruši štala. Odjednom puca kuća, zemlja kreće", ispričala je Refika za Novu TV.

Kako navodi Index.hr, ona je u odronu ostala bez svega i trenutno ima samo odeću u kojoj je bila u tom trenutku i jaknu koju joj je dala komšinica. Kaže da mora redovno da pije lekove jer je srčani bolesnik, a ni njih nema, niti novca.

Kako su juče preneli hrvatski mediji, Hrvatsku Kostajnicu obišao je i hrvatski premijer Andrej Plenković, a čake je i razgovarao sa Refikom. Ona kaže da je premijeru i njegovim saradnicima objasnila u kakvoj se situaciji našla, odnosno da je izgubila sve i da sada nema ni lekova, ni novca.

Kako je rekla, oni su joj obećalida će dobiti sve što je potrebno. Međutim, čim su otišli, situacija se promenila. "Dok je bio gospodin Plenković i Žinić tu, rekli su mi da ima gospođa doktor, dobiću lekove. Oni su otišli, naslikali su se, a doktora nigde nema. Meni su izmerili pritisak i dobila sam tableticu da se smirim. I jedan andol", ispričala je Refika.

Dodala je da su joj rekli da pozove svog doktora, ali nakon što joj je sve uništeno, ona nema ni telefon.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: