"Policija maltretirala pripadnike PUF na semaforu"

Lista "Dragan Đilas - Beograd odlučuje, ljudi pobeđuju" izdala je saopštenje zbog napada koji se dogodio, kako tvrde, na pripadnike Pokreta ujedinjenih fantoma.

Izvor: B92

Petak, 02.02.2018.

15:47

Screenshot/Youtube

Taj pokret postao je poznat javnosti nakon što su snimili pesmu o vlasti Siniše Malog, koja je i emitovana na konvenciji liste na čijem čelu se nalazi Dragan Đilas.

Kako se tvrdi u saopštenju, od tog trenutka, pripadnici PUF-a trpe različite vrste pritisaka.

"Osim najstrašnijih medijskih napada u kojima su ovi duhoviti mladići optuženi da su izdajnici, nivo pritiska pojačan je današnjom grubom intervencijom policije. Dok su Milan Pernat i Miljan Čičić, najistaknutiji predstavnici PUF-a, stajali na semaforu na uglu ulica Starine Novaka i 27. marta, i to bez prepoznatljivih satiričnih fantomki, iz džipa MUP-a Srbije izleteli su pripadnici policije, koji su ih na vrlo grub način, pred velikim brojem građana - maltretirali kao najveće kriminalce", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su pripadnici opozicije "navikli na razne pritiske i crtanje meta, ali da ovakvi događaji posredstvom kojih se zastrašuju oni koji se na kreativan način protive ovakvoj vlasti, pokazuju da je nivo autokratije u ovom gradu i zemlji prešao sve granice".

"Zato pitamo ministra policije Nebojšu Stefanovića da li u nastavku kampanje možemo očekivati slične incidente i zašto?", piše u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: