Tači "in ingliš", tako je... VIDEO

Davos -- Hašim Tači nije želeo da s novinarom TV Prve u Davosu razgovara na srpskom jeziku. Takođe, odbio je da odgovori da li će biti pozvan u Specijalni sud.

Izvor: B92, prva
Podeli
Screenshot
Screenshot

Na pitanje novinara šta se dešava u kosovskoj Skupštini u vezi mogućnosti ukidanja Specijalnog suda koji bi trebalo da sudi odgovornima za zločine OVK, premijer Kosova je rekao da je Kosovo do sada bilo veoma korektno kada je u pitanju sprovođenje međunarodne pravde.

"Veoma blisko sarađujemo sa Tribunalom u Hagu. Kosovo podržava i danas međunarodnu pravdu. Nemamo šta da krijemo, ispunjavamo svoje obaveze i sarađivaćemo vrlo blisko sa međunarodnom zajednicom", istakao je kratko Tači, koji je pokušao da završi razgovor.

Novinar je inače pokušao da s Tačijem razgovara na srpskom, ali je on rekao: "OK, na srpsk...in ingliš". A kada je novinar potom rekao: IIn ingliš, okej", Tači je kazao: "Tako je".

Međutim, upitan je i da li mu je poznato da su mnogi svedoci iz slučaja "Haradinaj" nestali, kao i da brojni drugi predmeti vezani za ratne zločine počinjene na Kosovu tokom rata nisu procesuirani do kraja. "Verujem da su suđenja bila pravična, transparentna i kredibilna...", istakao je kosovski premijer i završio razgovor.

Na pitanje da li očekuje da Specijalni sud i njega pozove, Tači se okrenuo i otišao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 77 idi na stranu