Ni osam meseci kasnije se ne zna ko je pratio Blagojevića

Niš -- Urednik Južnih vesti Predrag Blagojević je pre 8 meseci prijavio da ga je nepoznati muškarac snimao ispred zgrade Suda u Nišu, ali nema odgovora ko je to bio.

Izvor: B92, Južne vesti
Podeli
Foto: P. Blagojević
Foto: P. Blagojević

Kako navodi portal, policija nije uspela da otkrije identitet te osobe, a ni pored fotografija i video snimaka sigurnosnih kamera MUP ne uspeva da pronađe automobil iz koga je snimano.

"Ko je vlasnik automobila "golf 5", registracija NI 094 ŽČ, još se ne zna, niti je poznato ko je 21. marta ove godine sedeo za volanom i iz auta parkiranog preko puta Suda video kamerom snimao Blagojevića. Policijska uprava u Nišu i MUP već mesecima odbijaju da odgovore na pitanja novinara o tome šta su tačno preduzeli kako bi otkrili ko je vlasnik automobila i ko je te večeri njime upravljao, ali i da prokomentarišu tvrdnje Osnovnog tužilaštva da su mesecima odbijali da odgovaraju i na njihove urgencije", navode Južne vesti.

Portal navodi da Osnovno javno tužilaštvo isprva nije dobilo izveštaj od PU Niš, kao i da je readkciji poručeno da "neće odustati od zahteva da rade na otkrivanju identiteta lica".

"Ipak, uz insistiranje brojnih novinarskih i medijskih organizacija, Policijska uprava je dva dana kasnije dostavila Tužilaštvu deo tražene dokumentacije, desetak dana kasnije dopunu, a do kraja septembra je u Osnovno tužilaštvo stigao samo još jedan dopis iz policije. U navedenim izveštajima se ne ukazuje na identitet lica koje je snimalo Predraga Blagojevića, saopšteno je iz Tužilaštva. U otkrivanju vlasnika automobila iz kog je sniman nisu pomogle ni fotografije koje je sam Blagojević sačinio, njegov opis automobila, ali ni brojne sigurnosne kamere koje pokrivaju raskrsnicu ispred zgrade Suda", navode Južne vesti.

Južne vesti navode i da su njihovi sagovornici sadašnji ili bivši radnici u sektoru bezbednosti, koji su želeli da ostanu anonimni, naveli da je "realna je šansa da iza snimanja stoji neka od srpskih službi bezbednosti".

"Nemoguće je da ni uz broj registracije i precizan opis automobila, pa još uz fotografije i video snimke kamera sa zgrade Suda i kamera koje pokrivaju centar grada, policija ne može da otkrije ko je vlasnik auta u roku od samo nekoliko minuta. Ako zaista takvih tablica nema u registru MUP, izvesno je da je reč o autu neke 'službe'"kaže penzionisani inspektor policije.

On dodaje da "veruje da je iste večeri taj automobil prebačen u neki drugi grad i da su mu promenjene tablice".

Podsetimo, glavni i odgovorni urednik Južnih vesti Predrag Blagojević je prijavio policiji da ga je nepoznata osoba 21. marta uveče iz parkiranog automobila "Golf 5" u centru grada, ispred zgrade Suda, snimala video-kamerom, a da je, kada je on prišao automobilu, vozač naglo prekinuo snimanje, dao gas i otišao.

Blagojević je policiji predao i podatke o registarskim oznakama, kao i fotografije spornog automobila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 165 idi na stranu