Kad MUP vežba s Nemcima i Holanđanima to izgleda ovako

Pripadnici MUP-a Srbije izveli su vežbu visokorizičnih hapšenja zajedno sa kolegama iz Nemačke i Holandije.

Izvor: B92

Petak, 17.11.2017.

11:10

Kad MUP vežba s Nemcima i Holanđanima to izgleda ovako
MUP

U saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova SRbije se navodi da su vežbali pripadnici MUP-a iz Službe za specijalne istražne metode, pripadnici nemačke Savezne kriminalističke službe i Jedinica za specijalna hapšenja Kraljevine Holandije.

Zajednička vežba izvedena je, kako se navodi, u Beogradu, a prikazane su veštine i sposobnosti u situacijama visokorizičnih hapšenja osumnjičenih za najteža krivična dela.
MUP
"Tokom vežbe eksperti tri policije prikazali su znanja, iskustva, metode i tehnike koje koriste prilikom visokorizičnih hapšenja osumnjičenih, kako u zatvorenim objektima, tako i na javnim površinama. Iskustva i znanja stečena tokom ove vežbe doprineće unapređenju rada i efikasnsti pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Odseka za lišenje slobode i privođenja, Službe za specijalne istražne metode", navodi se u saopštenju MUP-a.

Kaže se i da je Služba za specijalne istražne metode do sada obavila niz strateško-operativnih poseta sa nemačkom Saveznom kriminalističkom službom i Jedinicom za specijalna hapšenja Kraljevine Holandije, tokom kojih je uspostavljena odlična saradnja.

Združena vežba organizovana je pod pokroviteljstvom "Projekta za međunarodnu saradnju u krivičnim stvarima, tužilačka mreža Zapadnog Balkana - GIZ".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: