BG: Održan protest zbog sporazuma sa NATO

Više stotina građana protestovalo je ispred zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu zbog potvrđivanja Sporazuma Srbije i NATO.

Izvor: Beta, Tanjug

Subota, 20.02.2016.

15:21

BG: Održan protest zbog sporazuma sa NATO
Foto: Tanjug

Skup je organizovao Srpski sabor Zavetnici, a na njemu su bili i članovi zabranjene organizacjie "Obraz".

Građani su nosili transparente protiv NATO-a, zastave Srbije, zastave desničarskih organizacija, a neki i fotografije predsednika Rusije Vladimira Putina. Okupljeni su pevali patriotske pesme i uzvikivali "Kosovo je Srbija".

Skup je prošao bez incidenata, uz obezbeđenje policije. Nkon protesta ispred Predsedništa, građani su noseći transparent sa natpisom "Otpor okupaciji" prošli centralnim gradskim ulicama, a saobraćaj je bio usporen.

Na skupu ispred Vlade Srbije rečeno je da je zakon o saradnji sa NATO donet mimo volje naroda i protivno Ustavu Srbije, jer se, kako tvrde, predaje infrastruktura i dopušta NATO trupama da "krstare našom teritorijom".

Organizacija Zavetnici je najavila da će u ponedeljak predati zahtev Ustavnom sudu Srbije da taj Zakon proglasi neustavnim. Takođe, okupljeni su tražili raspisivanje referenduma o tom zakonu i približavanju NATO do 27. marta.

Šetnja je završena ispred ambasade Rusije gde je predato pismo u kome se navodi da Zakon kojim se potvrđuje sporazum sa NATO-om "nije donet u ime naroda".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: