Lavrov i Keri razgovarali o Ukrajini i Siriji

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov i američki državni sekretar Džon Keri razgovarali su telefonom o situaciji u Siriji i Ukrajini.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.10.2015.

20:59

Default images
Foto: Beta/AP

"U skladu sa instrukcijama predsednika Rusije i SAD, datim nakon njihovog sastanka na marginama generalne skupštine UN, dvojica ministara nastavili su razgovore o rešavanju krize u Siriji", navelo je rusko Ministarstvo.

Ti razgovori uključuju načine da se spreče incidenti u sirijskom vazdušnom prostoru, koordinaciju napora u borbi protiv Islamske države i pronalaženje političkog rešenja u Siriji u skladu sa mirovnom konferencijom iz Ženeve od 30. juna 2012, prenosi agencija Tas.

"Pored toga, razgovaralo se o implementaciji mirovnih sporazuma iz Minska usvojenih 12. februara, rezultatima samita lidera Normandijske četvorke (Rusija, Francuska, Nemačka i Ukrajina) održanog u Parizu 2. oktobra i drugim temama", dodaje ministarstvo.

Rusija je na poziv sirijskog predsednika Bašara el-Asada 30. septembra počela udare iz vazduha po objektima IS u Siriji i do sada ih je bilo više od stotinu. Pored toga, juče je iz voda Kaspijskog jezera sa brodova ispaljeno 26 krstarećih raketa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: