"Neophodna ozbiljna reforma DS"

Beograd -- Politički savet Demokratske stranke zatražio je ozbiljnu reformu stranke, nakon lošeg rezultata na vanrednim izborima 16. marta.

Izvor: Tanjug
Podeli

Demokratska stranka je na vanrednim izborima osvojila 6,04 odsto podrške birača, a predsednik Političkog saveta DS Dragoljub Mićunović rekao je Tanjugu da je neophodno da stranka napravi jasan program kako će delovati u budućnosti i zatražio zajedničku sednicu sa Predsedništvom te stranke.

"Na predstojećoj skupštini demokrata rešavaće se i kadrovska pitanja", istakao je Mićunović.

Moraju se, dodao je, napraviti i jasni programi kako će stranka izaći posle minulih izbora na kojima je osvojila 6,04 odsto glasova.

Na pitanje da li je savet raspravljao i o eventualnoj ostavci lidera te stranke Dragana Djilasa, Mićunović je odgovorio da nije i ponovio da oni traže da se razgovara o budućoj politici stranke.

"Mi se time ne bavimo", poručio je Mićunović.

Portparol DS Aleksandra Jerkov najavila je pre dva dana da je za nedelju, 23. mart zakazana sednica Predsedništva, a da će sedmicu kasnije, 30. marta, biti održana i sednica Glavnog odbora stranke. Na ovim stranačkim organima analiziraće se rezultat vanrednih parlamentarnih izbora, održanih 16. marta.

Na sednici Glavnog odbora, u skladu sa stranačkim Statutom DS, istakla je, biće doneta odluka o održavanju Izborne skupštine te stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 312 idi na stranu