Ružić: Uspešan primer Negotina

Ministar bez portfelja zadužen za evoprske integracije Branko Ružić obišao je Negotin gde se upoznao sa projektima finansiranim iz različitih fondova EU.

Izvor: B92

Sreda, 26.02.2014.

17:48

Default images

Ružić je tom prilikom naglasio da Negotin predstavlja uspešan primer regionalnog razvoja, prekogranične saradnje i veoma plodonosne saradnje sa EU.

Negotin uspešno realizuje niz projekata finansiranih iz različitih fondova EU, čija je ukupna vrednost veća od 1,5 miliona evra, i predstavlja jednu od opština sa povoljnim poslovnim okruženjem, što je i dokazala ispunjenjem standarda i sertifikacijom NALEDA, navedeno je u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa medijima

U saopštenju se navodi da su posebnu pažnju ministra Ružića privukla dva, od ukupno devet projekata, koje Opština Negotin trenutno realizuje.

Jedan od projekata nosi naziv "Novi poslovi za čistiju budućnost - socijalno preduzetništvo" i realizuje se u saradnji sa Bugarskom, a vrednost mu je 249.749 eura.

Taj projekat ima za cilj poboljšanje prekogranične saradnje u oblasti zaštite životne sredine i socijalne kohezije, kroz održivo upravljanje otpadom i alternativno zapošljavanje, unapređenje eflikasnosti upravljanja otpadom i reciklažom kroz uvođenje mehanizma na osnovu socijalnog preduzetništva.

Drugi projekat "Unapređenje kvaliteta života lokalnog stanovništva u oblastima kulture i sporta" vredan je više od 1,435 miliona evra i predviđa da se izgradnjom igrališta i sportskih terena, kao i organizacijom niza zajedničkih aktivnosti, unaprede prekogranična kulturna i sportska razmena, saradnja i komunikacija.

Kako je saopšteno, opština Negotin zbog povoljnog geostrateškog položaja, na tromeđi Srbije, Bugarske i Rumunije koristi i fondove EU namenjene prekograničnoj saradnji, što ubrzava postizanje strateških ciljeva definisanih Strategijom održivog razvoja koju je kreirao tim eksperata Stalne konferencije gradova i opština podržanih projektom "Ekščejndž 3" (Razmena 3) Evropske unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

16 h

Podeli: