Članice "Pusi rajot" ponovo zajedno

Moskva -- Oslobođene članice ruskog pank benda "Pusi rajot", Nadežda Tolokonjikova i Marija Aljohina, srele su se danas, dan pošto su puštene iz zatvora.

Izvor: Tanjug
Podeli

Aljohina (25) je po izlasku iz zatvora u centralnom gradu Nižnji Novgorod odletela avionom za Krasnojarsk kako bi se srela sa Tolokonjikovom (24), koja je puštena na slobodu iz zatvorske bolnice u tom gradu.

Tolokonjikova je prethodno izjavila da želi da provede najmanje nedelju dana sa svojom bakom u Krasnojarsku.

Devojke su se srele i zagrlile na aerodromu u tom gradu, prenosi izveštač Frans presa. Njima se pridružio i fotograf Denis Sinjakov, jedan od 30 aktivista "Grinpisa" optuženih za huliganizam na arktičkoj naftnoj bušotini u septembru. On je uz kauciju prošlog meseca pušten na slobodu.

Aljohina i Tolokonjikova oslobođene su na osnovu nedavno usvojenog zakona o amnestiji pošto su odslužile veći deo dvogodišnje kazne zatvora zbog performansa protiv Putina u Hramu Hrista spasitelja u Moskvi, tokom predsedničke kampanje u februaru 2012. godine. Očekuje se da će krivičnog gonjenja po istom zakonu biti oslobođeni i aktivisti "Grinpisa".

Info

Keri sutra na Bliskom Istoku

Vašington -- Američki državni sekretar Džon Keri pokušaće ove sedmice da nagovori Izrael i Palestince da usaglase okvir za pregovore o konačnom mirovnom sporazumu.

Svet utorak 31.12. 22:37 Komentara: 0
strana 1 od 1369 idi na stranu