Preletači u Zrenjaninu i Požarevcu

SNS predstavila je novog člana - Žarka Pivca, bivšeg predsednika DS u Požarevcu. Oko 500 članova Narodne partije u Zrenjaninu pristupilo je DSS.

Izvor: B92

Sreda, 28.11.2012.

16:00

Default images

Oko 500 članova Narodne partije u Zrenjaninu, gradskog odbora te stranke i članova predsedništva, pristupilo je Demokratskoj stranci Srbije (D S S) u tom gradu.

Razloge je na današnjoj konferenciji za novinare predstavila dosadašnja potpredsednica GO NP Maja Prolić, koja je navela da je takav korak učinjen zbog "centralističke i despotske vlasti od strane vrha NP i šefa stranke Maje Gojković".

"Maju Gojković izuzetno cenimo kao ličnost i gradjanina ove države. Pored naših upozorenja povukla je niz poteza koji nama ovde u
Zrenjaninu nisu išli u korist. Koliko znam ista situacija je bila i u nekim drugim gradovima", navela je Prolić.

Kako je navela, jedan od razloga jeste i insistiranje na saradnji sa "bivšom strankom G17 koja je urušila ugled u Zrenjaninu".

Prolić je dodala da je program D S S, po njenoj i proceni njenih stranačkih kolega, jedini koji zastupa stavove koji su u interesu
države Srbije.

Predsednik GO DS S u Zrenjaninu Čedomir Janjić izrazio je zadovoljstvo što je zrenjaninskom D S S pristupio i Radivoje Jelovac,
jedan od osnivača NP.

Pivac je na konferenciji za novinare u prostorijama SNS u Beogradu, obrazlažući odluku da predje u redove naprednjaka, rekao da su se u Požarevcu desile krupne promene na političkoj sceni i da je uveren da je doneo ispravnu odluku.

Pivac je ocenio da je DS na održanim izborima "pokazala da više nema kapaciteta", kao ni političke volje da se "zaista reformiše nakon izbornog poraza".

On je napomenuo da su u unutarstranačkoj kampanji otvorene mnoge teme i ozbiljne priče u javnosti da treba sprečiti da tajkuni preuzmu stranku i da su one izgovorene od strane jednog predsedničkog kandidata.

"Umesto odgovora koji smo svi mi očekivali, pa i javnost u Srbiji, dobili smo izbor predsednika stranke putem dogovora, koji je rezultat jednog trulog kompromisa što nikako ne može predstavljati reformu DS" rekao je Pivac.

Prema njegovim rečima, na taj način je DS pokazala da nije okrenuta interesima gradjana, već pojedinaca.

"U uslovima kada je DS bila na vlasti, očekivala se odlučnija borba za izlazak iz teške ekonomske situacije, a pre svega borba protiv organizovanog kriminala, gde je bilo pomaka, ali i korupcije kao rak rane našeg društva, što se tek sada od strane države po prvi put ozbiljno pokreće. To su osnovni razlozi zbog kojih sam odlučio da posle skoro 18 godina članstva u DS više ne budem njen član" rekao je Pivac.

On je naveo da je program SNS za njega prihvatljiv, a odgovarajući na pitanja, rekao da je osim njega još nekoliko odbornika prešlo u redove naprednjaka, ali nije precizirao o kojem broju je reč.

Šef poslanika SNS Veroljub Arsić rekao je da je očigledno da rezultati vlade Srbije u borbi protiv korupcije i kriminala, ne samo da razbijaju sliku o ljudima koji su nedodirljivi i iznad zakona, već navode i sve poštene ljude da daju podršku toj borbi, a i onima najhrabrijima da kroz svoje političko delovanje pomognu u toj borbi SNS.

Arsić je naveo da je u Požarevcu ta stranka još uvek opoziciona, da nema koalicioni sporazum sa socijalistima i da se sa njima nastavljaju dogovori do njegovog zaključenja, kao i da je uveren da će se sa odbornicima SPS postići dogovor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: