"Građani će glasati za stabilnost"

Lider DPS Milo Đukanović uveren je da će se građani na današnjim izborima opredeliti za očuvanje stabilnosti u državi i nastavak evroatlanskih integracija.

Izvor: B92, Tanjug

Nedelja, 14.10.2012.

13:52

Default images

"Moje očekivanje je da će građani izabrati vlast vodeći, pre svega, računa o tome da se održi stabilnost Crne Gore, da se tokom naredne četiri godine obnove procesi dinamičnog ekonomskog rasta i razvoja, odnosno nastavi napredak Crne Gore u evropskim i evroatlanskim integracijama ", kazao je Đukanović novinarima nakon glasanja.

On očekuje da će izbori potvrditi demokratsku zrelost Crne Gore.

"Ubeđen sam da će građani Crne Gore, kao i u svim prelomnim političkim momentima, pametno i razborito izabrati vlast koja će biti u stanju da sledi ono što su najvažniji interesi Crne Gore," kazao je Đukanović.
Foto: Tanjug
On je ocenio da je izborna kampanja protekla u fer i demokratskoj atmosferi.

Lider DPS-a je na glasačko mesto u Osnovnoj školi Savo Pejanović došao sa suprugom Lidijom i sinom Blažom, što je propratio veliki broj medijskih ekipa iz Crne Gore i inostranstva.

Lekić: Pobediće istinska demokratija

Miodrag Lekiæ (Foto: Tanjug, arhiva)
Lider Demokratskog fronta Miodrag Lekić izjavio je da na današnjim parlamentarnim izborima očekuje pobedu onih snaga koje se bore za istinsku demokratiju u državi.

"Očekujem da pobedi demokratija, odnosno one političke snage koje se istinski bore za vrednosti demokratije" , rekao je Lekić novinarima posle glasanja.

On je naveo da je Crna Gora stara država, ali ne i stara demokratija.

"Očekujem da će sam izborni dan proteći u regularnim uslovima, kako bi na kraju dobili istinsku volju građana, jer je to najbolji način da gradimo istinsko demokratsko društvo" , kazao je Lekić.

Prema njegovim rečima, ovi izbori su neka vrsta ispita za građane Crne Gore. "Da vidimo da li ima volje građana da gradimo prosperitetnu, demokratsku i ujedinjenu Crnu Goru" , naveo je on.

Građani Crne Gore od buduće vlasti očekuju da poprave ekonomsku situaciju i omoguće otvaranje novih radnih emsta Na parlamentranim izborima u Crnoj Gori učestvuje 13 političkih subjekata- sedam koalicija, pet partija i jedna grupa građana.

Birališta su otvorena u sedam sati, a građani Crne Gore glasaju na 1.162 biračka mesta, do zatvaranja birališta u 20 časova.

Učesnici izborne trke boriće se za 81 poslaničko mesto u crnogorskom parlamentu. Današnji parlamentarni izbori su deveti od uvođenja višepartijskog sistema u Crnoj Gori, odnosno treći nakon sticanja nezavisnosti 2006. godine.

Pravo glasa na izborima ima 514.055 građana Crne Gore. Izborni proces nadgledaju posmatrači CEMI-ja, a izbore u Crnoj Gori prate i posmatračke misije OEBS-a i Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: