Janković:Bilo propusta u Kuršumliji

Beograd -- Zaštitnik građana Saša Janković ocenio je da je u organizovanju posla u administraciji i javnim službama u Kuršumliji bilo propusta.

Izvor: B92, Beta
Podeli

On navodi da je bilo i nepravilnosti prema pojedinim zaposlenima koji su angažovani na čišćenju objekata i prostora.

"Istovremeno, stranački motivi i sklonosti, koji ne bi smeli da budu vidljivi u radu organa i zaposlenih u javnoj vlasti i službama, izuzetno su veliki i prisutni sa svih strana, uključujući i zaposlene", rekao je Janković agenciji Beta.

Janković je naveo da organizacija rada nije u svemu bila saglasna s propisima i načinjeni su propusti koji su za posledicu imali nepravilan tretman pojedinih zaposlenih."Sprovođenjem te odluke, u organizaciji te akcije, koja je pohvalna, bilo je propusta koji su učinili da se deo zaposlenih oseća ugoženim, došlo je do stranačkog zadirkivanja i provokacije," rekao je Janković gostujući u vestima TV B92.

"Osećaj diskriminacije, koji su neki od njih imali, ublažen je time što je opštinsko rukovodstvo, na čelu sa predsednikom opštine (Radoljubom Vidićem iz Srpske napredne stranke) naknadno i samo uzelo učešća u raščišćavanju grada, na moju prethodnu preporuku", rekao je Janković.

Ombudsman je ranije danas rekao da će nadležne inspekcije - inspekcija rada i upravna inspekcija, preduzeti mere iz svoje nadležnosti kako bi se ispravili propusti u poštovanju propisa u radu. On je najavio da će zato pripremiti i objaviti širi izveštaj o ovom događaju.

"Međutim, politizacija koja izbija iz svake pore opštinske administracije, činjenica da se za svakog službenika, rukovodioca, radnika obezbeđenja i čistača, zna iz koje je stranke i da su pojedine službe, i praktično cela odeljenja su u potpunosti popunjena članovima istih stranaka. Ovaj problem ne potresa samo Kuršumliju. Administracija i jeste partijski plen. Ja često kažem: mi kao na izborima da ne biramo vlast, već i same administrativne radnike," rekao je Janković gostujući na B92 i dodao da već nekoliko godina upućuje na rezove koji se moraju obaviti na pravi način u administraciji. On kaže da, kao zaštitnik građana, može da daje preporuke, ali da se stvari neće na bolje promeniti dok izvršna, pa i politička vlast ne shvate da ovakva praksa ne donosi nikome dobro.

strana 1 od 110 idi na stranu