Nikolić da sledi politiku pomirenja

Bakir Izetbegović očekuje da će sa Tomislavom Nikolićem "stvari nastaviti da se kreću u smeru pomirenja u regionu, popravljanju odnosa i zajedničkog puta u EU".

Izvor: B92

Četvrtak, 31.05.2012.

23:15

Default images

Predsedavajući Predsedništva BiH je rekao da, ukoliko novi predsednik Srbije nastavi da šalje pomirljive poruke i "počne da deluje onako kako govori", da će ga Predsedništvo BiH verovatno uskoro pozvati u posetu Sarajevu.

"Nikolić je čovek koji je menjao svoje stavove. Kad pogledate ono što je govorio pre 20, pa i pre deset godina, i uporedite s današnjim stavovima, shvatite da to nije isti čovek. Međutim, da li je samo promenjena retorika ili su istinski promenjeni njegovi stavovi, to ćemo videti u vremenu koje dolazi i u odnosu na to ćemo se i mi postavljati prema Nikoliću", poručio je Izetbegović u izjavi agenciji Anadolija.

On je kazao da je još rano da bi se predvidelo da li će Nikolićev odnos prema BiH biti bolji ili lošiji u odnosu na Tadićevu eru.

Izetbegović je pozdravio Nikolićeve izjave da je "Republika Srpska deo BiH" i da "probleme u BiH treba međusobno da rešavaju ovdašnji narodi" kao i "da bi rado posetio Sarajevo".

Izetbegović je podsetio da je Tadić dobio značajnu podršku na predsedničkim izborima, iako ga je Nikolić pobedio.

"Tadić je još politički jak i biće vrlo uticajan premijer", smatra Izetbegović.

"I Tadić i Nikolić su imali političku agendu baziranu na pomirenju u regionu i evropskom putu Srbije. Tu postoji konsenzus u glasačkom telu. Sudeći prema podršci glasača Tadiću i Nikoliću, 90 posto Srbijanaca je za to", istakao je Izetbegović za tursku agenciju.

Izetbegović je zaključio da od novog predsednika Srbije ne očekuje nikakve poteze koji bi vodili ka destabilizaciji BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: