Đoković ličnost godine u Banjaluci

Banjaluka -- Novak Đoković dobitnik nagrade "Ličnost godine", koju dodeljuju "Nezavisne novine" iz Banjaluke. Ceremoniji uručenja prisustvovali Boris Tadić i Milorad Dodik.

Izvor: Tanjug
Podeli

Đoković je, obraćajući se stotinama zvanica u banjalučkom hotelu Bosna rekao da je počastvovan priznanjem i zahvalio svim građanima BiH koji su glasali za njega.

"Ni magla ne može da nas spreči da budemo ovde", rekao je Đoković aludirajući na peripetije koje je imao pri dolasku u Banjaluku, jer je avion zbog guste magle u Posavini kasnio gotovo dva sata.

Dolazak Đokovića u Banjaluku izazvao je veliku pažnju građana, a neki su čak odlučili da ga na temperaturi ispod nule čekaju u centru grada.

Da je Đoković omiljen i među političarima, dokazao je i predsednik Dodik, koji, nakon što mu je javljeno da je Đoković stigao u Palatu Republike Srpske, nije ni odgovorio na pitanje postavljeno na zajedničkoj konferenciji za štampu s Tadićem.

Predsednik Dodik se, međutim, docnije iskupio za ovaj gest pruživši priliku novinarima da mu postavljaju pitanja nakon završetka ceremonije uručenja priznanja Đokoviću.

Na ceremoniji su, naime, predsednici Dodik i Tadić sedeli za istim stolom sa Novakom Đokovićem, a pridružio im se i veteran jugoslovenskog fudbala Ivica Osim.

Proteklih godina su nagradu "Ličnost godine" dobile osobe iz različitih oblasti, a prošle je godine laureat bio predsednik Hrvatske Ivo Josipović.

Đoković kaže da su odlukom da mu dodele ovo prestižno priznanje građani BiH dokazali da sport spaja ljude i pokazali koliko cene sport i uvažavaju uspehe sportista.

"Ja, kao predstavnik sporta, stojim pred vama i nadam se da ovo može da bude pravi primer za svu decu koja imaju nedoumicu sa čime bi trebalo da se bave. Sport znači zdrav način života i u mom slučaju mogu da potvrdim da ništa nije nemoguće, da svi snovi mogu da se ostvare", rekao je Đoković, podsetivši da je u upravo završenoj teniskoj sezoni ostvario sve svoje najviše ciljeve i ambicije.

Đoković je odvojio vreme i za razgovor sa novinarima, a na pitanje kako se oseća kao najpopularniji sportista sveta, odgovorio je skromno da nije siguran da je ta konstatacija tačna, ali da je svakako odigrao najbolju sezonu u karijeri.

Društvo

Malović: Istraga ide dalje

Beograd -- U borbi protiv korupcije ići ćemo do kraja i nećemo stati, nema i neće biti politički zaštićenih, rekla je za Novosti ministarka pravde Snežana Malović.

Društvo sreda 30.11. 22:57 Komentara: 3
strana 1 od 169 idi na stranu