Nov UO, ali bez dogovora o akcijama

"Novosti" su danas dobile novi Upravni odbor, u kome su i predstavnici kompanija Milana Beka i Vlade Srbije, ali dogovora o vlasništvu nad akcijama nije bilo.

Izvor: B92

Utorak, 26.07.2011.

18:24

Default images

Država i Milan Beko još se nisu dogovorili o preuzimanju sto odsto akcija, iako je to pre skoro mesec dana naložila Komisija za hartije od vrednosti.

Tačno pet godina od kada su se na berzi pojavile akcije Večernjih novosti i od kada su firme Milana Beka - Ardos, Trimaks i Karamat kupile 62 odsto akcija, vlasnička struktura kompanije Novosti ostaje sporna.

Na skupštini akcionara, na kojoj je izabran novi Upravni odbor u kojem su i predstavnici Milana Beka i Vlade Srbije, nije bilo razgovora o vlasništvu nad akcijama.

Komisija za hartije od vrednosti naložila je Bekovim kompanijama, početkom jula, da ili ponude otkup preostalih akcija ili da prodaju svoje. Dat im je rok od tri meseca.

Na beogradskoj berzi akcija Novosti trenutno vredi 2.200 evra i za preuzimanje preostalog paketa akcija Beko bi morao da plati oko četiri miliona evra

U Vladi Srbije nije mogla da se dobije informacija o o tome šta će država raditi kada je u pitanju vlasništvo nad akcijama Novosti. Nekoliko sagovornika sa kojima smo razgovarali rekli su nam da će se čekati ponuda Milana Beka, pa da će posle toga reagovati i država. Do tada se Vlada neće oglašavati o slučaju Novosti.

U ceo slučaj uključio se i nemački VAC, koji planira da da ponudu za preuzimanje akcija Novosti, ali zbog tužbe pred upravnim sudom postupak je obustavljen.

Podsetimo, povodom slučaja Novosti i Savet za borbu protiv korupcije podneo je krivične prijave protiv svih koji su učestvovali u privatizaciji.

Opširnije o ovoj temi čitajte na stranici BIZ B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

12 h

Podeli: